„Кредит Свис“ зема 50 милијарди франци од централната банка за да ја зајакне својата ликвидност

Банкарскиот гигант Credit Suisse соопшти дека ќе позајми до 50 милијарди франци (54 милијарди долари) од швајцарската централна банка за да ги зајакне своите финансии. Credit...