ЦЕВ укина одбојкарско правило: Без технички тајм-аути на 8 и 16 поени

Одлуката е донесена на состанонот на административниот борд во Казањ, Русија и се напоменува дека истата ќе важи само за настани под капата на Европската конфедерација, но не и за натпревари во националните првенства