Половина болни од леукемија ќе добијат лек, останатите на немилост

57 годишниот Драган Смугрески кој боледува од хронична миелоична леукемија  останал без двете нозе бидејќи државата не му обезбедила лек од втора линија за оваа болест. Тој е еден од четириесетте пациенти на кој не им делува лекот