Црковниот имот ја доведе Црна Гора до точка на вриење

Од СПЦ тврдат дека со новиот Закон за слобода на вероисповед ќе им се одземе црковниот имот, од ЦПЦ, пак, сметаат дека нејзините верници се дискриминирани што не им се дозволува служење во црквите и храмовите што ги граделе нивните предци и државата Црна Гора