Остен во најава: Пет децении Светска галерија на карикатури во Скопје

Централниот настан е закажан на 22 ноември во Националната галерија на Македонија „Чифте амам“. Во него ќе бидат опфатени голема изложба со дела на преку 270 меѓународни уметници, доделување на награди на присутните, документарна изложба „50 години Светска галерија на карикатури