Меѓународниот комитет на Црвен крст бара итен хуманитарен пристап до Мариупол

Меѓународниот комитет на Црвениот крст соопшти дека „итно е потребен итен и непречен хуманитарен пристап“ до опколениот украински град Мариупол. Во соопштението за печатот пред малку, Црвениот...

Европската Унија со помош за најпогодените семејства од пожарите во Северна Македонија

Како одговор на пожарите што избувнаа во Северна Македонија кон крајот на јули, Европската Унија обезбедува 140.000 евра хуманитарни средства за да им помогне на најпогодените...

Светски ден на крводарителството: Црвен крст на РСМ со плакети за МВР, МЗ и МО

По повод Светскиот ден на крводарителството, Црвениот крст на Македонија се приклучи кон глобалната кампања за промоција на крводарителството под мотото „Дарувај крв и придонеси светот...

Град Скопје парите од новогодишната прослава ќе ги даде за Момин Поток

Парите од откажаната новогодишна прослава Град Скопје ќе ги искористи за проширување на капацитетот на пунктот за бездомници Момин Поток, најави денеска градоначалникот Коце Трајановски. Вкупната...

Саити: Парите ќе се делат по проценка на штетите

Парите што до сега се собрани во Црвен Крст, (650 илјади евра на двете сметки) стојат на страна и никој не смее да ги чепне без одлука на извршен одбор и без критериуми за поделба, информираше генералниот секретар на Црвениот крст, Саит Саити

Младите од Црвен Крст Неготино се скараа со жените од ВМРО ДПМНЕ

Додека младите неготинци од Црвениот крст не сакаат нивните активности да се користат за политички промоции, генералниот секретар на Црвениот крст Саид Саити вчера во Скопје му организираше пречек на лидерот на ВМРО ДПМНЕ и му даваше отчет