Токаев на состанокот на ЦСТО: Редот во Казахстан е повторно воспоставен

Повторно е воспоставен ред во Казахстан, изјави денеска претседателот Касим-Жомарт Токаев на состанокот на безбедносниот сојуз предводен од Русија по неколкудневните насилни немири во кои загинаа...