Сообраќајка кај ТЦ „Мавровка“: Од паркингот кај Скендерберг се забил во возило на раскрсница

Сообраќајна несреќа попладнево се случи кај ТЦ „Мавровка“ во која, според фотографиите кои читатели ги испратија до нашата редакција, учествувале две возила. Очевидци велат дека до...

Општина Чаир до фантомот кој гради пред „Мавровка“: Уривај или ќе уриваме ние

Инвеститорот фантом за Општина Чаир кој го гради објектот пред ТЦ „Мавровка“ доби рок од осум дена за враќање на локацијата во првобитна состојба. Во спротивно, чаирскиот градоначалник Висар Ганиу најави дека ќе распише тендер за избор на компанија за уривање на дивоградбата која во меѓувреме доби на катност

Пред ТЦ „Мавровка“ никнува објект, наместо ново кафуле на место на опожареното

Чаирскиот градоначалник Висар Ганиу по пожарот рече дека ќе следува реновирање на постоечкиот локал и уверуваше дека ќе нема тврда градба, но актуелната состојба на лице место не соодветствува со тогашните најави. Една плоча е веќе готова и се чини дека нема да се запре на неа, со оглед на поставената арматура за столбови за нова подлога и спрат