Тур де Франс: Масовниот спринт за Германецот Марсел Кител

Велосипедистот на Квик-Степ Флорс беше најумешен во втората етапа што се возеше од Дизелдорф до Лиеж. Делницата долга 203,5 километри а мина за 4:37,06 часа за негова, вкупно, десетта победа во кариерата на престижната трка