МОН: Ќе се формира комисија, ќе предложи корекции или нов учебник по историја и општество за петто одделение

Ќе се формира комисија што ќе предложи корекции на постојниoт или изработка на нов учебник по историја и општество за петто одделение, информираа попладнево од Министерството...

Здружението на историчари најде 13 крупни грешки во учебникот по историја за петто одделение

Здружението на историчари на Македонија, наведе 13 крупни фактографски и други грешки во учебникот по историја за петто одделение, напишан од авторките Анита Ангеловска и Гликерија...