Шаќири: Училиштата се подготвени за настава со физичко присуство, да се почитуваат протоколите

По едномесечниот, продолжен зимски распуст, околу 255.000 ученици денеска се вратија во училишните клупи за второто полугодие од учебната 2021/2022 година. Добро здравје и успешен почеток...

Четири факултети и 10 основни и средни училишта ќе бидат целосно пристапни за лица со попреченост

Mинистерството за образование и наука (МОН) посветено работи на обезбедување инклузивно образование. Образовните институции треба да бидат целосно пристапни и достапни и затоа, денеска на 3...

Благ раст на нови случаи: Скрининг за ковид-19 во 364 основни и 109 средни училишта, ревакцинирани 45 отсто од полнолетните граѓани

Со скринингот за ковид-19 ќе бидат опфатени 364 основни и 109 средни училишта во земјава, информираат од Министерството за здравство (МЗ). Од таму потенцираат дека тестирањето...

Скрининг за ковид-19 во 364 основни и 109 средни училишта, тестирањето трае помалку од една минута

Собирањето на согласности за тестирање на учениците во училиштата започна oд денеска. Министерството за здравство скринингот во училиштата ќе го реализира по извршен случаен избор на...