Трета зимска школа, Весна Мојсова-Чепишевска

Мојсова-Чепишевска: „Македонија е судбина на светот, светот е судбина на Македонија“ – стихот на Шопов ја одразува смислата на Третата зимска школа

„Македонија е судбина на светот, светот е судбина на Македонија“, со овој стих на великанот Ацо Шопов, објавен пред четириесет и три години, директорката на Меѓународниот...

Синдикатот на УКИМ најавува протест за враќање на угледот: Никогаш не сме биле во потешка материјална состојба од денес

Сојузот на синдикати на вработените на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“-Скопје соопшти дека на 30 јуни од 19 часот ќе организира мирен протест пред Владата за...

Протест на универзитетските професори од УКИМ: Доцент доктор има пониска плата од просечната во државата

„Долго време бевме трпеливи и имавме разбирање за економската состоја во нашата држава. Но на трпението му дојде крајот. Мора да се избориме за нашите права...

И професорите на протест – доцент на скопскиот универзитет зема 30.590 денари плата, ќе пропадне ли јунската сесија?

Сојузот на синдикати на универзитетот „Свети Кирил и Методиј“ (УКИМ) го повика наставниот и ненаставниот кадар, во четврток на 2 јуни во 10 часот пред платото...