Украинското МНР најостро ја осудува намерата на Русија да започне регрутација на привремено окупираните територии на Украина

Министерството за надворешни работи на Украина најостро ја осудува намерата на Русија да започне есенски повик за служење во редовите на руските вооружени сили на 1...

Украинското МНР за рускиот обид за преземање на нуклеарната централа Запорожје: Указот на Путин е ништовен

Украинското Министерство за надворешни работи најостро реагираша на најновните случувања околу нуклеарната централа Запорожје која се наоѓа на украинска територија, а руските сили сакаат да ја...

Украинско МНР: Референдумите во привремено окупираните територии се руско пропагандно шоу

Министерството за надворешни работи на Украина излезе со коментар во врска со лажните „референдуми“ на Русија на привремено окупираните територии на Украина: Од 23 до 27 септември,...