Рускиот буџет оди кон катастрофа: колапс на цените на уралската нафта

Руската влада со полна брзина оди кон катастрофата на федералниот буџет, кој забрзано ги губи приходите од нафтата, кои ѝ обезбедуваат секоја трета рубља даноци. Според...