Димитров бара разрешување на Мизрахи ако продолжи да го гази Уставот

Министерот за надворешни работи, Никола Димитров, денеска на прес-конфренција рече дека Република Грција испратила вербална нота поради менувањето на таблата со уставното име на државата во Министерството за труд и социјална политика

Што мислат Грците за нас и спорот за името

Генералниот заклучок од истражувањето е дека јавното мнение е строго песимистичко, интровертно и со голема доза на недоверба кон меѓународните фактори од една страна и емоциоанално во своите ставови кога се работи за прашањето со името