Ју-Ес опен со три покани:Вајлд карти за Азаренка, Кузнецова и Вавринка

Белорусинката лани го пропушти гренслемот во Њујорк поради борба за старателство врз нејзиното дете, Русинката, пак, беше елиминирана уште во второто коло од Куруми Нара додека Швајцарецот се рехабилитира по операцијата на повреденото колено