Истрага во Париз: Германска новинарка го обвини Валери Жискар Дестен за сексуално злоставување

Париското Обвинителство отворило истрага против поранешниот француски претседател Валери Жисар Дестен (94) под обвинение за сексуална злоупотреба на германска новинарка. Според обвинителството, истрагата против Дестен е...