Фудбалска легенда на екс СФРЈ во проблеми: Заец доживеа мозочен удар

Влошувањето на здравствената состојба се случило во неговиот дом крај Карловац и со возило на итната медицинска помош веднаш беше превезен во болница каде е задржан на натамошни медицински испитувања