Комисијата за верски заедници oчекува во најскоро време вселенскиот патријарх да го издаде томосот за МПЦ-ОА

Комисијата за односи со верските заедници соопшти дека како надлежен државен орган за религиските прашања и односи, со особено внимание го следи понатамошниот развој на процесот...