Мигрена и вртоглавица како симптоми: „Хавана синдром“ кај 100 службеници на ЦИА

Околу 100 службеници на ЦИА и членови на нивните семејства се наоѓаат меѓу околу 200-те американски граѓани кои страдаат од мистериозниот „Хавана синдром“, изјави вчера директорот...