Не беше со „Ентерпрајс“ ама беше со „Њу Шепард“: Капетан Кирк од Ѕвездени патеки мина 11 минути во земјената Орбита

Вилијам Шетнер мина 11 минути во ракетата на вселенската агенција „Блу oриџин“ во земјината Орбита. Славниот капетан Кирк, иконата на „Ѕвездени патеки“, вчера стана највозрасниот човек...