Столтенберг го поканил Зеленски да учествува на јулскиот самит на Алијансата во Вилнус

Генералниот секретар на НАТО Јенс Столтенберг изјави дека го поканил Владимир Зеленски да учествува на самитот на Алијансата овој јули во Вилнус. „Го поканив Зеленски на...

Габер: Ги исполнивме стриктните барања, време е да добиеме фер исход – тоа е важно и за Северна Македонија, за регионот и за ЕУ

Патот на Северна Македонија кон ЕУ отсекогаш бил трнлив, но актуелната состојба наметнува предизвици и на страната на ЕУ и нејзиниот капацитет да ги спроведува своите...