Здружението „Напредни лозари“ бара удвојување на субвенциите за одгледување винско лозје

Здружението „Напредни лозари” денеска јавно побара двојно да се зголемат субвенциите за одгледување винско лозје по хектар. – Оваа година Тиквешкиот регион го зафати суша каква...