Излезни анкети на изборите во Романија: Актуелниот претседател Јоханис во водство по првиот круг

Актуелниот претседател Клаус Јоханис, според две излезни анкети, е водечки по првиот круг на изборите во Романија. Негов противкандидат за вториот круг на гласање се очекува...