Средба на десет стопански комори од Западен Балкан и од Вишеградската група во Будумпешта

Продлабочување на економските врски и соработката на регионална основа се перципираат како можност за забрзување на економскиот раст и како заемна корист за земјите од Западен...

Нон-пејпер: Вишеградската група плус Австрија со заложба за поддршка на Западен Балкан

Членките на Вишеградската група (Чешка, Словачка, Полска и Унгарија) плус Австрија изготвиле нон пејпер документ до Европската Унија (ЕУ) во кој се бара поголема поддршка за...