Вицегувернерката Митреска: Се очекува стабилизирање на глобалните цени на храната и енергентите

Вицегувернерката истакнува дека ако се анализира нашата просечна инфлација во април од 8,4 отсто, половината е резултат на растот на цените на храната. Шокот што го...