Владата сепак не се вклучи во стратешкиот енергетски проект “Александрополис”

Три енергетски компании и грчката држава го договорија заедничкото сопствеништво на  самостојниот систем за природен гас  во Александрополис. Во 2021 година Електростопанството на Северна Македонија, Електрани...

(Директно) Прес-конференција на премиерот Димитар Ковачевски и потпретседателот на ЕК, Жозеп Борел

Денеска во Република Северна Македонинја престојува високиот претставник за надворешна политика и безбедност како и потпретседател на ЕК, Жозеп Борел. кој предмалку ги заврши разговорите и...