Камбовски: Законот за ЈО мора да се донесе, ако треба нека се одложат и изборите

Јавната расправа за законот за јавно обвинителство која предизвика големо внимание кај стручната и академската јавност. Републичкиот јавен обвинител, Љубомир Јовески ги повика пратениците да ги изгласаат предложените решенија кои, според него, ја зацврстуваат самостојноста на јавните обвинители во постапувањето