Трагична судбина: Од репрезентативец на СФРЈ до бездомник со гангрена на ногата

Властимир Матиќ (67) своевремено беше југословенски репрезентативец во велосипедизам, а денеска е бездомник, спие под отворено небо во Белград, боледува од гангрена и со загубена надеж и волја за живот. Во ноември во 2017 година доживеа трагедија, остана без станот во белградската населба Раковица што го проголта пожар, но и без сопругата Ана која притоа почина од гушење