ВМРО-ДПМНЕ поднесе закон во итна постапка за намалување на акцизите на енергенсите за 50 отсто

Пратеничката група на ВМРО-ДПМНЕ денеска поднесе закон во итна постапка за намалување на акцизите на енергенсите за 50 отсто. „Моделот на Владата за намалување на акцизите...

31 милион евра за реклами во странски медиуми, 12,5 во домашните

Во период од 10 години поранешната влада предводена од ВМРО-ДПМНЕ под ставката за привлекување странски иневеститори потрошила над 130 милиони евра, соопшти денеска владиниот портпарол Миле...