УХМР предупредува на излевање на помалите водотоци од обилните врнежи

Управата за хидрометеоролошки работи (УХМР) предупредува на можни локални излевања кај помалите водотоци на целата територија на државата, поради нестабилното време и очекуваните поројни врнежи дожд....