Вртев ексклузивно за НоваТВ: Како што на растението му треба зреење, така и на Северна Македонија и треба зрелост во услови на глобален ветер кој дува од запад кон исток

За значењето на 8 септември -Денот на Независноста , за пресвртот на општествен но и на уметнички план што беше неминовен на почетокот на деведесеттите години...