Почина поранешниот тренер на Вардар, Вукашин Вишњевац

Со своите игри и работа остави трага во голем број на клубови во поранешна Југославија меѓу кои и кај скопските „црвено-црни“ на чие кормило беше во 1983/84, две години пред освојување на шампионската титула во сојузната лига