Владика Тимотеј за НоваТВ: Од посетата на Вселенската Патријаршија очекуваме да добиеме Томос за автокефалност

Во четврток, поглаварот на Македонската православна црква Охридска архиепископија г.г. Стефан придружуван од четворица владици, како што дознава НоваТВ,  Тимотеј, Петар, Климент и Партениј, заминува во...