ММФ ја намали прогнозата за глобалниот економски раст за 2021 и го сведе на 5,9%

Меѓународниот монетарен фонд (ММФ) ја намали прогнозата за глобалниот економски раст за 2021 година на 5,9 проценти, наведувајќи ја како причина „неизвесноста за тоа колку брзо може да се надмине пандемијата“ на...