Србија пак им излезе во пресрет на македонските компании – нема забрана за извоз на суровото масло за јадење

 Србија ја тргна забраната и за извоз на сончоглед во Северна Македонија и со тоа се решава проблемот со недостаток на суровина за неколку месеци.  Претседателот на Одборот...

Забрана за сообраќај на тешки товарни возила на патниот правец Кичево – Охрид преку превојот Стража

Забрана за тешки товарни возила поради интензивни врнежи од снег е воведена изутринава во 04:50 часот на патниот правец Кичево – Охрид преку планинскиот превој Стража....