Си-Ен-Ен Бизнис: Стотици милиони европјани и зимава ќе зависат од руското геостратешко „вртење“ на гасните славини

Цените на европскиот природен гас се зголемија толку високо што стотици милиони луѓе може да се соочат со студени домови или „надуени“ сметки за енергија во...