Хајмер: Данска го има најстарото знаме во светот, С. Македонија најубавото

Претседателот на Меѓународната федерација на вексилолози говори за знамињата што ги имаат државите во светот. САД и Авганистан се земји со најмногу менувања на нивните знамиња, Мозамбик има знаме со книга, мотика и Калашников, брод што тоне е на знамето на Бермудските острови, Доминикана со папагал во пурпурно зелена боја