Азески ги свика жените бизнисменки да разговараат за кризата

Претседателот на Стопанската комора на Северна Македонија Бранко Азески имал  средба со истакнати жени претприемачи, бизнис лидери, сопственици на компании членки на Комората. На средбата било...

Конференција за заштита на жените од насилство: Формирано е национално тело за поддршка на Инстанбулската конвенција

За време на пандемијата забележано е зголемување на насилство врз жената во домот, па затоа е неопходно е да има систематско собирање на податоци, односно нивно...

Талибанците со барање до локалните ТВ мрежи: Не пуштајте серии со жени

Талибанското Министерство за промоција на доблеста и спречување на пороците ги повика авганистанските телевизии да престанат да емитуваат серии во кои учествуваат жени, како дел од новите „верски упатства“ објавени...

Бектеши: Холандскиот расадник во тетовско Прељубиште како пример за женското претприемништво

Министерот за економија, Крешник Бектеши беше во посета на расадникот на компанијата „Еуропеан плантс“ во тетовско Прељубиште, која е холандска инвестиција, а по повод денот на...