Излегување на партијата на Трифонов од бугарската влада значи дека се случуваат сериозни работи во позадина, вели Жерновски

Излегување на партијата на Трифонов од бугарската влада значи дека се случуваат сериозни работи во позадина, вели вели поранешниот заменик-министер за надворешни работи, Андреј Жерновски во...

Судењето за нарачаните шамари ќе продолжи по Велигден со нови сведоци

Денешното рочиште за предметот на СЈО „Насилство во општина Центар“, на кое поранешниот градоначалник на Центар Андреј Жерновски одговараше на прашање на одбраната заврши, а следното е закажано...

Жерновски: Рангелова ми рече да излезам да се соочам со демонстрантите

Судењето ќе продолжи на 18 декември. Денеска Жерновски одговараше само на прашањата на обвинителите Фатиме Фетаи и Гаврил Бубевски, а на следното ќе одговара на прашањата на адвокатите

Почна судењето за Шамарите во Центар,Груевски ги кажа личните податоци

Судијката Татјана Михајлова од Основниот суд Скопје не го одложи денешното рочиште, како што бараше одбраната и го прифати барањето на обвинителката Фатиме Фетаи, која предупреди дека никогаш нема да се соберат сите обвинети