Нуредини: Животната средина во фокусот на разговорите со француските сенатори

Визијата на државата за заштита на животната средина во постигнувањето на зелената ЕУ агенда, напредокот во усогласувањето на националното законодавство во областа животна средина со европското...

Анѓушев: Гасификација и субвенции за возила за чиста животна средина

Одговарајќи на денешните пратенички прашања, вицепремиерот задолжен за економски прашања, Кочо Анѓушев констатираше кои се конкретните мерки на кои државата треба да се фокусира за да...