Иницијаторот за уставноста на член 11-а тврди: Нема политичка заднина

Иницијативата ја поднел тетовскиот адвокат Зоран Стојановски пред три години, но зошто сега се става на ред не сака да коментира. Според него, иницијативата во врска со Законот за помилување и за Законот за одликувања и признанија треба да биде усвоена и да бидат поништени и едниот и другиот закон