Што ќе прави Субрата откако му ги замрзнаа сметките? Ќе продава ли пченка на охридските плажи или можеби во предвид влегува и ски патека во Маврово…или кафеанче во Трпејца…или, пак, Владата ќе му даде од субвенциите за старт на мали бизниси…Се разбира, овие планови не се планови, туку дел од Субрата еуфоријата и Твитер фантазијата откако вчера се обзнани дека индискиот врховен суд ги замрзнал сите сметки на Сахара Груп и Субрата Рој.

Нова ви пренесува дел од најинтересните коментари од социјалната мрежа Твитер за новата ситуација во која се најде индисиот милијардер кој требаше да инвестира 100 милиони евра на Охридското крајбрежје.

“Да ти иб.м индиски суд. Сега ќе треба сами да го плаќаме споменикот на Мајка Тереза”

“И што сеа, Субрата ќе тура шатор пред влада?”

“Шчо му напрајле Индијанчиштана на нашиот спасител Субрата, го замрзнале?

“Не бе немаме среќа тоа е, сметките на Субрата Рој денес замрзнати”

“А бе ќе има ли протести пред индиското регулаторно тело и Врховниот суд во Индија за замрзнувањето на сметките на Субрата?”

“Суброта борчел еден цел Охрид?”

“Бранко го контролира и Индискиот суд”

“Тоа е индискиот суд, све соросоиди.”

“Ексклузивнo – папата БЦ ургирал во индискиот суд да му ги смрзнат сметките на Субрата”
“Да се врати бакшишот на Субрата, греота човекот”

“Сега од Сахара Груп, фирмицата да си ја прекрсти во Сибир Груп.”

“Важно Ставревски не се возбудува, друга држава било. Алооо, златна гуска ви ја искубаа, нема Субрата братучеди во суд.”

“Кога изгледаш како бед гај од боливудски филм, веројатно и си бед гај”

“Ексклузивно, Сорос ги подмитил судиите во Индија за да не може Субрата да инвестира во Македонија.”

“Ќе инвестира во кафич во Трпејца. Ако не пченки на плажа. “

“Пошто му се замрзнати сметките, ќе инвестира во ски патека на Маврово.”