Груевски доби мандат за новата влада,20 дена да му поднесе на Собранието програма и предлог за состав на новата влада; Продолжуваат тензиите во ССМ, пред синдикатот протест, внатре полиција; Бејли е дипломат од кариера, а Трамп ги враќа политички назначените амбасадори. Вести во една минута на НОВА на македонски и на албански јазик.