Државната изборна комисија, на прес-конференцијата закажана за напладне, најави информации за текот на гласањето на болни или немоќни и лица во куќен притвор, гласањето на лица во самоизолација и домашен карантин, гласањето во КПУ и старските домови. Наредната прес-конференција е закажана за 20 часот.