Претседателот на СДСМ Зоран Заев порача дека политичар како Груевски не смее да прави влада, додека БЕСА се пожалија дека се оштетени за два мандати. Доналд Трамп, пак, го одбра својот државен секретар. Погледнете го видео пресекот на вестите на денот на македонски и албански јазик во Една минута вести на НОВАТВ.