Истражувачката репортерска лабораторија (ИРЛ) попладнево објави уште едно видео за случајот „Жан Митрев“.

Се работи за сведоштво на жена од Велес, чиј сопруг бил подложен на кардиолошка операција во клиниката.

Истражувањето „Нечиста крв“ е базирано на 24 пријави на граѓани од Македонија и Косово.