Каква е атмосферата во тетовското село Теарце, кое станува центарот на изборните интриги и математики. Тоа е единственото место во кое е можно прегласување на изборите. Новинарката на НОВА, Александра Денковска Гоцевска, денеска беше во Теарце и разговараше со жителите.

„Ако се прегласува, ова ќе бидат нашите пет минути“, на шега велат Теарчани во неформални разговори со новинарите. Од досегашната власт се незадоволни, а животот за луѓето во ова село не би можел да се нарече удобен. Ги мачи инфрастрактурата, безперспектиноста и емашијата, а најмалку етничкитте разлики. Ако од нив повторно се бара доверба во недела, ќе бараат гаранции дека ветувањата за подобар живот ќе бидат остварени.