“Никој навистина не може да препознае една нација се додека не влезе во внатрешноста на затворите” Нелсон Мендела. Документарен филм за условите во кои живеат македонските затвореници. Од дневникот на еден затвореник.

Автор: Мери Јордановска

Продуцент: Борјан Јовановски