Oпштина Центар и ЈП ПОЦ почнуваат нова граѓанска хуманитарна акција за заштита на бездомните животни кои во изминативе неколку дена беа изложени на масовно труење во Скопје.

Од денес (12.12.2017 година), во просториите на ЈП Паркинзи на Општина Центарод 14:00 до 19:00 часот ќе се изработуваат привремени засолништа за бездомните животни со цел да им се помогне да ја преживеат зимата, но и дасе заштитат од несовесните граѓани.

Ги повикувамеграѓаните да се вклучат во оваа акција и да помогнат во изработка на куќарки за овие животинки. За подетални информации,сите заинтересирани може да се јават на Емилија Попоска -070 424685.